Echipă Mentori 2023 – Elevi

Sunt Andreea Duță si locuiesc în Italia de 20 ani. Am 12 ani de experiență în vânzări/dezvoltare afaceri, din care 7 în sectorul resurselor umane. În prezent sunt Sales Development Manager cu o echipă de 15 angajați în Europa și Middle East în cadrul unei multinaționale High-Tech. Am obținut Certificarea Linkedin Empire Selling prin 2 ani de cursuri de formare cu unul dintre fondatorii de LinkedIn Sales Navigator.

Sunt Andreea Enache, locuiesc in Milano din 2006, mama si profesionist pasionat cu o experiența de peste 15 ani in domeniul Telecomunicațiilor și a Consultantei, lucrând in diferite companii internaționale . Sunt o persoana optimista, curioasa si susțin inițiativa de as depășirea propria condiție: nu exista alternative diferite de ceea ce numim SUCCES! Am absolvit facultatea de economie la Roma deși sunt foarte pasionata de informatica și tot ce azi numim Digitalizare.

Sunt Delia Pop și sunt absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Locuiesc în Belgia de mai bine de 8 ani și am peste 10 ani de experiență în domeniul financiar-contabil și corporate development. Dincolo de numere, sunt o persoană prietenoasă, îmi place să citesc non-ficțiune și să mă dezvolt continuu, să gătesc și să grădinăresc, și nu în ultimul rând, să călătoresc.

Numele meu este Diana Gabriela Mihalea. M-am nascut in Timisoara. Sunt absolventa a Universitatii Politecnica din Timisoara. Dorinta de descoperi lumea si mai ales oamenii m-a incurajat sa ma mut in strainatate, unde am avut posibilitatea de a continua studiile. In prezent lucrez in cadrul unei companii multinationale ca si inginer de process imbunatatiire continua si locuiesc in Padova. Cred ca schimbarea si dorinta de a invata mereu este cel mai frumos lucru in viata. Experienta in strainatate m-a invatat sa vad lucruriile din mai multe puncte de vedere. Imi iubesc munca si iubesc oamenii, sunt implicata in activitati de voluntariat in mediul social.

Sunt Doris Manu si am experienta profesionala de peste 5 ani in afaceri europene, relatii internationale si diplomatie. In acest timp am lucrat in reprezentante diplomatice in state din Balcanii de Vest si in institutiile Uniunii Europene din Bruxelles. Sunt pasionata de arte, in special teatru, literatura contemporana si moda. Calatoresc mult in timpul liber.

Sunt Laura Ghinescu si experiența mea profesională este în industria Tech & IT unde am profesat timp de aproximativ 7 ani, ocupând diverse roluri, în diverse locații. Sunt o promotoare a egalitatii de șanse și diversității la locul de munca. Consider în mod special ca joburile din industria în care lucrez sunt puțin promovate în randul elevelor și studentelor și că de multe ori nu exista o conștientizare a posibilitatilor de cariera în acest domeniu.

Sunt Natalia Nicolescu si sunt o fire dinamica, avand o experienta profesionala vasta si diversa. Sunt pasionata de personal growth si development in general. Am un background profesional in start-up, CRM, marketing, produse, management, international business, financial services, technology.Sunt co-founder WeProud primul ERG global pentru sustinerea colegilor LGBTQIA+ in Generali, diversity & inclusion champion.

Numele meu este Nicoleta Sprinceana, de profesie sunt jurist, sunt activista pentru drepturile omului si consider ca pedeapsa cu moartea e o crima. Desi nu am incetat niciodata sa ma perfeczionez in profesia mea, aprofundand continuu studiile juridice, din 2003 m-am dedicat ingrijirii persoanelor fragile, fara autonomie sau cu nevoi speciale. O decizie luata cu multa suferinta dar foarte motivata. Sunt afascinata de pisici si, desi nu am una a mea, nu as putea trai fara ele si fara carti. Sunt presedinta ICSA-WISP (centru de studii International Center for Studies and Analysis – Work, Immigration, Social Policies) si membra AIGE( Associazione Italiana Giuristi Europei). Sunt tare fericita sa fac parte din acest proiect al GRASP dar si foarte emotionata.

Sunt Oana Liliana Lupan, am origini maramureșene și locuiesc în apropierea lacului Como, in Italia. Lucrez in Milano ca Front Office Manager pentru o multinationala franceza, specializata in moda si bunuri de lux. Iubesc voluntariatul și oamenii in general, si ma pasioneaza dezvoltarea lor, atat personala cat si profesionala. In timpul liber învăț mereu ceva nou, citesc, scriu, practic yoga, meditație, merg pe munte cu prietenii. Ador sa calatoresc, mai ales de una singura, sa explorez locuri și culturi noi si sa ma las surprinsa de frumusețea diversității, pe care incerc sa o imortalizez prin intermediul fotografiei.

Sunt Ingrid Panturu, ex- bucuresteanca 100%; locuiesc si lucrez la Roma din 2017. Am o diploma in medicina generala, si activitatea profesionala este in industria farmaceutica; ma ocup de pretul, compensarea si introducerea unor medicamente inovative pe pietele internationale. Lucrurile pe care le iubesc cel mai mult in viata sunt evenimentele si timpul special petrecut cu familia si prietenii apropiati, casa mea de vacanta de pe dealuri, descoperirea constanta a diversitatii naturii umane si vizitele la site-uri UNESCO. Ma gandesc la mine ca la o persoana extroverta si flexibila, si un bun ascultator. Prin participarea la acest program de mentorat cred ca voi putea fi in contact cu pasiunea mea pentru dinamica interactiunilor interumane, ghidand un adolescent spre apropierea de potentialul sau real.

Sunt Laura Coconea, doctor în Inginerie Electronica, in momentul actual director tehnic intr-o corporatie tehnologica. Iubesc muzica evergreen, apusurile de soare, plimbările lungi în natură, LEGO-urile, tocurile înalte, cărțile bune și ciocolata. Diferite programe asemanatoare MfS m-au ajutat pe parcurs sa cresc ca om si ca profesionist.

Numele meu este Maria Stoicescu, sunt din Chitila, România, și în prezent locuiesc în Roma. Iubesc știința; sunt pasionată mai ales de sociologie. Lucrez în cercetare, fiind atrasă în mod special de studiul interacțiunii om-computer. În timpul liber joc șah, pictez, creez accesorii handmade, citesc și vizionez filme și seriale. Consider că mentorii, fie că vorbim de un părinte, profesor sau de o persoană specializată, pot face o mare diferență în viața oricărei persoane, mai ales când este vorba despre cineva în proces de autocunoaștere. Mă bucur că fac parte din acest program și sper să aduc o contribuție cât mai pozitivă.

Numele meu este Marius Pascu, sunt nascut in Brasov si “adoptat” de Roma de aproape 20 anni. Momentan sunt student al Facultatii Tor Vergata din Roma  la cursul de Executiv Master in  Business Administration si Project Manager in HAVI, multinationala americana care opereaza in spatiul de Logistica&Supply Chain Management.Sunt pasionat de sport si teatru, activitati care imi ocupa mare parte din timpul liber. Vad in GRASP o mare opportunitate de dezvoltare personala si professionala dar in acelasi timp si o modalitate de a dona ceva din experienta acumulata in acesti ani.

Ma numesc Teodora Minea, sunt o brasoveanca purtata de experienta profesionala in diverse tari europene. In prezent lucrez in Italia si coordonez proiecte multinationale in cadrul unei corporatii. Sunt tare incantata de a participa in  proiectul Mentorship For Success si a cunoaste alaturi de ceilati mentori atatia tineri romani talentati si entuziasti. Este o ocazie deosebita de a pune in contact doua generatii si de a ne imbogatii reciproc punand experinta acumulata de mentori la dispozitia tinerilor care aduc cu ei multa energie, pasiune, dorinta de cunoastere si schimbare.

Sunt Mariana Dohotar, nascuta pe meleaguri bucovinene la Cernauti, am studiat in Romania si locuiesc la Roma din 2019. Am studii in domeniul economic si o vasta experienta in domeniul Corporate Finance, iar in ultima perioada lucrez ca si Busines&IT Advisor pentru o companie de consultanta imbinand domeniul Finance cu inovatiile din IT si mai ales adaugand o nota de personalitate fiecarui proiect in care sunt implicata contribuind cu experienta multiculturala acumulata. Sunt pasionata de calatorii in natura, in special pe munte unde linistea si peisajele iti lasa gandurile sa zboare si sa viseze si unde pornind la pas cu oameni dragi poti avea cele mai frumoase si profunde discutii. Imi place sa ma dezvolt continuu, sa descopar lucruri care sa ma aduca mai aproape de mine si de oamenii dragi astfel incat sa calatorim prin viata cat mai benefic si atunci cand descopar ceva interesant nu pot sa ma abtin sa nu povestesc la cel putin 3 oameni. Cred ca aceasta necesitate de contributie m-a adus in acest proiect si sunt foarte recunoscatoare sa fac parte, cred mult in puterea contributiei prin prisma unei experiente dobandite muncind zi de zi si sunt convinsa ca impreuna facem o schimbare frumoasa atat in randul acestor tineri, cat si creand o comunitate de oameni faini.

Mă numesc Alexandra Popa, de profesie sociolog, dar am activat in varii domenii precum: Marketing & Sales, E-commerce, turism, anti-fraudă și telecomunicații. În ultimii 13 ani, am avut ocazia de a cunoaște diferite culturi, locuind pentru aproape 8 ani la Londra și începând cu anul 2018, la Roma. Sunt o fire curioasă, ceea ce îmi alimenteză “setea” de cunoaștere, dar și pasionată de artă și de fotografie. Participând in cadrul acestui proiect, împreună cu ceilalți membrii, aș vrea să reamintim tinerilor, că intr-o societate in continuă schimbare, a fi educat și instruit, rămâne un atu.