Echipa Mentorați 2021

Mă numesc Alexandra Burtanete si sunt elevă a Colegiului Economic din Buzău, absolvind în următorul an profilul economic. Am aplicat pentru acest program cu scopul de a dobândi o experiență necesară privind activitățile extracurriculare. Doresc să fac parte dintr-un grup frumos de oameni cu care sa împărtășesc idei si dorințe. Momentan, fiind încă eleva, obiectivul meu principal este sa aflu informații legate de domeniul economic. Un alt obiectiv ar fi sa particip la cat mai multe proiecte pentru a ma acomoda cu oamenii si a vorbi mai deschis cu cei necunoscuți.

Numele meu este Alin Petcu si sunt elev în clasa a XI -a la Colegiul Economic Buzău, profil economic. Un prim obiectiv pe termen scurt spre care țintesc este definit prin găsirea unei traiectorii către idealul meu profesional. Încă nu am concretizat acest aspect, drept pentru care oscilez între două domenii de activitate – profesoral și în sfera psihologiei. Un alt obiectiv ar fi menținerea mea pe acel drum prin susținere morală. Motivul pentru care am aplicat la acest program este strâns legat de cele două obiective mai sus menționate. Consider că acest program reprezintă cea mai mare oportunitate ivită de până acum pentru a primi sfaturi și îndrumări esențiale.

Numele meu este Ana Maria Dragomir si sunt eleva in clasa a XI-a la Colegiul Economic Buzau, profilul Comert. Sunt o fire sociabilă, implicată, dornica de a învăța lucruri noi, ambițioasă, vorbăreață. Obiectivele mele sunt terminarea liceului prin absolvirea examenului de Bacalaureat cu o nota mare și admiterea la o facultate care sa imi permita sa imi construiesc o cariera in domeniul ales.

Mă numesc Anca-Georgiana Tudorache, sunt elevă a Colegiului Economic Buzău și sunt pe profil Economic. De ceva timp bun, mă gândesc cu seriozitate la ce îmi doresc să fac pe viitor, ce facultate mi s-ar potrivi, dacă pot face față materiei și mai ales dacă o să-mi placă materia, facultatea, profesorii sau colegii…. În viitorul apropiat și nu numai, doresc să-mi fac familia și prietenii mândri de mine. Vreau să termin liceu cu bine, să iau permisul și să intru la facultate, după o să văd ce o să mai doresc să fac sau să obțin pe propria muncă si pe propria ambiție. Cred că fără ambiție, perseverență și încredere, nimeni nu poate obține nimic.

Mă numesc Andrei Covaci și studiez la Colegiul Național Emanuil Gojdu Oradea, la profilul matematică-informatică. Sunt pasionat de fizică și informatică, dar și de filozofie și muzică. Pe termen scurt, doresc să excelez la fizică, informatică și matematică și să găsesc o facultate bună în Europa care să le îmbine. Îmi doresc însă să mă dezvolt și pe plan personal. Sunt sigur că un mentor din cadrul acestui program m-ar putea îndruma în procesul de găsire, respectiv înscriere la facultate, dar și să mă sfătuiască în legătură cu viața de liceu din perspectiva unei persoane care a trecut deja prin ea.

Numele meu este Carla Oros si sunt eleva in clasa a XI-a, la profil socio-uman, in cadrul Colegiului National ,,Emanuil Gojdu” Oradea. M-am inscris in acest program pentru a gasi indrumare in ceea ce priveste alegerea carierei mele de viitor.  Pe langa indrumare, sper ca acest proiect sa ma ajute sa ma dezvolt personal si sa imi cultiv partea competitiva.

Numele meu este Delia Ruxandra Vlad și mă aflu în clasa a XI-a la profilul matematică-informatică de la Colegiul Național “Vasile Alcsandri” din Galati. Obiectivul meu pe termen scurt este să obțin rezultate cât mai bune la testele finale de la Bacalaureat. De asemenea, m-am înscris în acest program nu numai pentru a afla mai multe informații cu privire la domeniul pe care vreau să mă specializez, cât și să mă dezvolt personal.

Mă numesc Florin Alin Lacanu și sunt în vârstă de 17 ani. Sunt în anul 4 la Liceul Clasic European din Milano, liceu la care studiez atât profilul Uman (litere) cât si pe cel Real (mate-info). Obiectivele și interesele mele curente se regăsesc în: crearea unei baze de cunoștințe in IT (tehnologia informației) cu un limbaj tehnic și invatarea unui limbaj de programare, economie și dobândirea competențelor necesare și relevante.

Numele meu este Georgiana Badea și am 16 ani, sunt eleva la Colegiul Economic Buzău pe profilul de economie. Sunt o persoana foarte directa și sincera în orice moment, mereu îmi voi exprima opinia indiferent de situație, sunt foarte pozitiva. Obiectivul meu pe termen scurt este sa descopăr într-adevăr dacă domeniul în care vreau sa lucrez pe viitor (dreptul) este potrivit  pentru mine sau nu. De ce m-am înscris în acest program? Consider ca este o experiența unica pe care nu o poți refuza. Datorita acestui program o să-mi ating obiectivele și o să-mi clarific ideile cu privire la alegerea domeniului dorit.

Numele meu este Ioana Mărginean-Cociș. M-am născut în Italia, într-o familie de români și am 15 ani. În prezent frecventez Liceul clasic “Jacopo Stellini” din Udine, fiind în clasa a X-a. Mi-am descoperit o adevărată pasiune pentru limbile clasice greaca și latina, dar iubesc în egală măsură italiana, istoria și dreptul. Sunt foarte atrasă de universul lingvistic al diferitelor culturi ale lumii. De ceva vreme descopăr arta, cultura și limba coreană. Între obiectivele mele pe termen scurt mentionez următoarele: să gestionez mai bine relațiile umane, să aprofundez studiile mele cu noi experiențe, aprofundarea cunoașterii istoriei, culturii și limbii tării de origine a părinților mei, să intru în lumea adulților cunoscând diferite modele de viață.

Mă numesc Luca-George Porumbita, am 17 ani, studiez la Colegiul Economic Buzău și sunt pe profilul comerț. Obiectivele mele sunt următoarele: să termin studiile, să iau bacul cu o medie bună și să urmez o facultate la București in domeniile business și marketing. Visul meu este sa am propria afacere în domeniul imobiliar și sa devin investitor. Perseverenţa, spiritul de cunoaştere şi de inovare de care îmi place să cred că dau dovadă, împreună cu o adevărată capacitate de adaptare sunt unele din marile mele calităţi pentru aceasta mobilitate. 

Numele meu este Mara Mile și sunt din Oradea, elevă la C.N.Emanuil Gojdu în clasa a XI-a pe profilul de Socio-Umane. Pot să spun că mereu am fost pasionată de artă, în special cea vizuală, care m-a captivat cu adevărat și mi-a arătat un limbaj prin care mă pot exprima fără limite, autentic pentru mine. Doresc să îmi perfecționez tehnica grafică, limbajul culorilor și al formelor, precum si cunoștiințele asupra psihologiei și a terapiei prin artă. Sunt de părere că investiția într-un program de dezvoltare personală, la care particip de bună voie nu are cum să dea greș, atâta timp cât sunt consecventă, pasionată, curioasă și dornică de a pune în aplicare cele învățate.

Sunt Mihai Ghergheles, am 16 ani și sunt elev în clasa a X-a, profilul mate-info, la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” din Oradea. Pe langă că iubesc natura și explorarea, îmi place să învăț lucruri noi, de la mecanică până la jonglat.

Mă numesc Minodora Rugină si studiez la Colegiul Economic Buzău, profilul meu fiind cel economic. Ca toți ceilalți colegi, obiectivul meu pe o perioadă determinată este de a absolvi liceul cu o medie demnă de facultatea pe care vreau sa o urmez. De asemena, doresc sa acumulez cunoștințele necesare formării unei meserii pe latura economică și sa cunosc in totalitate drepturile si obligatiile pe care le am. M-am înscris in acest proiect pentru a obține experienta privind proiectele extracurriculare si de a cunoaște oameni si mentalități diferite.

Ma numesc Patricia-Ioana Boroș. Am 15 ani si sunt eleva in clasa a X-a la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” din Oradea, profilul matematica- informatica. Sunt o persoana ambițioasă, muncitoare si comunicativă, iar în timpul liber imi place sa citesc, sa fac sport si sa particip in actiuni de voluntariat. Obiectivele mele pe termen scurt sunt sa ma dezvolt personal si sa am o perspectivă mai largă asupra orientării în carieră. M-am inscris in acest program deoarece consider ca cele mai bune sfaturi cu privire la profesia pe care doresti sa o practici pot fi primite de la persoane care activează deja in domeniul respectiv.

Ma numesc Petrut Zaharia si sunt elev in clasa a XI-a la Colegiul Economic Buzau, profil Comert. Sunt pasionat de arhitectura, arte plastice, constructii si multe altele. Obiectivul meu pe termen scurt este absolvirea liceului iar mai apoi sa urmez Facultatea de Inginerie la Brasov. Un obiectiv pe termen lung (dupa 26 de ani) este sa pornesc o mica firma de constructii cu tatal meu. Momentan suntem la inceput, in prezent avem propria dubita cu care mergem la lucrari particulare, insa visul meu este sa crestem.

Sunt Rahela Omuț, elevă la Colegiul Național Emanuil Gojdu din Oradea în clasa a X-a, la profil mate-info, intensiv info. Îmi doresc ca dupa terminarea liceului să mă înscriu la facultatea de arhitectura. Am luat decizia de a mă înscrie la acest program pentru a afla cât mai multe informații care sa ma ajute in a ma descoperi pe mine si in a descoperi modul in care imi pot construi o cariera profesionala.

Mă numesc Raluca-Diana Palangă si sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic Buzău. Pot spune că sunt o persoană atentă, implicată, sociabilă și că imi place să mă înscriu în proiecte. Spre exemplu în acest proiect m-am înscris deoarece am vrut să pot să îmi stabilesc obiectivele pe termen lung și să îmi pot da seama ce carieră mi se potrivește. Ca obiective pe termen scurt pot spune că îmi doresc să îmi măresc media pe sementrul întâi, să obțin note cât mai bune și să îmi gasesc puțin timp liber si pentru desen.

Mă numesc Robert – Aurelian Mihai, am 16 ani și sunt elev în cadrul Colegiului Economic Buzău pe profilul de economie – clasa a X-a. Pe lângă design-ul digital și fotografia, o altă sursă de venit pe care am luat-o în considerare este înființarea unui mic business. Obiectivul meu principal în acești ani este să învăț cât mai multe despre afaceri, marketing și management, ca în viitor să fiu pregătit de a spune “da” următoarei mari provocări și anume, deschiderea unei afaceri. De obicei nu refuz experiențele noi în viață… din acest motiv am luat decizia să mă inscriu la acest proiect de dezvoltare personală.

Numele meu este Sofia Spiridon, am 16 ani și studiez la liceul Galileo Galilei din Milano. Sunt in clasa clasa a XI-a la un profil de specializare in domeniul sănătate socială.  Pasiunea mea cea mai mare este muzica și visul meu este sa devin cântăreața.

Ma numesc Stefania-Florina Dumitru. Am 16 ani si sunt clasa a X-a la Liceul delle Scienze Applicate la Vigevano (provincia Pavia, in Lombardia). Visul meu este sa urmez o cariera in Medicina pentru ca imi doresc sa pot ajuta persoanele din jurul meu. Prin participarea la programul de Mentorat sper sa invat, printre altele, sa fiu mai comunicativa si sa pot conduce o conversatie persoanele pe care le intalnesc in viata de zi cu zi.

Mă numesc Vlad Ciochinică si sunt elev in cadrul Colegiul Economic Buzău. Sunt o fire prietenoasă, muncitoare, ambițioasă, cu un spirit de echipa foarte bine dezvoltat. Obiectivele mele sunt de a ma dezvolta cât mai mult pe partea de fotografie, să-mi dezvolt abilitățile de antreprenor, și sa termin o facultate in domeniul Marketing sau Management. M-am înscris in cadrul acestui program deoarece as vrea sa învăț cât mai multe lucruri despre afaceri.