Echipa Mentorați studenți 2023

Sunt Giorgia Beniamin Salib, o fată născută și crescută la Roma de origine română și egipteană. Am absolvit Liceo Artistico Argan și acum sunt în al treilea an de design de modă la Universitatea IUAV din Veneția. Am avut recent un stagiu de croitorie profesională în Torino. În timpul liber îmi place să mă îmbunătățesc prin cultivarea diferitelor hobby-uri și căi de formare, cum ar fi desenul, sportul, cititul, călătoriile. Am avut experiența în 2022 de a călători singurà în multe capitale din Europa și de a cunoaște oameni noi prin câștigarea unui program Discover eu și în prezent sunt Ambasador Discover Eu. Îmi place să întâlnesc oameni de calitate și să-mi extind rețeaua!

Mă numesc Simona Fabiola Gîrneață, sunt studentă la doctorat la primul an în antropologie juridică la Universitatea La Sapienza din Roma. Pe parcursul carierei mele educaționale între Bologna, Paris și Roma, pot spune că am avut multe oportunități de creștere, dar acest program de mentorat a făcut diferența. Pentru mine, a avea un mentor român, cu o poveste de migrație în spate, similară cu a mea, a însemnat aprofundarea unor aspecte profesionale, dar mai ales personale și identitare aspect care mi-a permis să mă cunosc mult mai profund. Sunt o cititoare pasionată, iar în timpul liber mă dedic ghivecelor de plante aromatice pe care le cultiv pe balconul meu.

Numele meu este Daniela Calugarul, rădăcinile mele sunt în Focșani, Vrancea dar am crescut și am învățat la Roma din momentul în care am ajuns în Italia, la vârsta de 4 ani. De curând am finalizat studiile universitare de masterat în științele dezvoltării și cooperării internaționale la Universitatea Sapienza din Roma. În prezent, acopăr rolul de trainee în cadrul Autorității europene pentru siguranța alimentară și coordonez filiala Italia al Ligii studenților români din străinătate. Îmi place să călătoresc și să descopăr cât mai multe despre lumea care ne înconjoară, să citesc și să gătesc.

Ma numesc Mariana Zamfir , sunt studenta la drept , si traiesc in Italia de peste 20 ani .Imi place foarte mult sa calatoresc, sa cunosc oameni noi. Sunt ambițioasa și motivata. Mă bucur de provocări și îmi stabilesc în mod constant obiectivele. Sunt o persoană deschisă. Îmi place să cunosc oameni noi, să învăț despre viețile lor și despre mediul lor. Aproape întotdeauna pot găsi puncte comune cu străinii și îmi place să fac oamenii să se simtă confortabil în prezența mea.