Echipa Mentori 2022

Sunt Adrian Manescu si sunt General Manager la SafeFleet. Sunt o persoana curioasa, perseverenta si cu un focus important pe obiectivele pe termen lung. Sunt pasionat de trekking, plimbari in natura si ski.

Ma numesc Alina Mirela Florea, sunt executive coach si consultant de business. Lucrez in parteneriat cu organizatii si profesionisti, insotindu-i in procesul de definire si implementare a schimbarilor dorite. Inginer navalist de profesie, am o experienta de munca de aproape 30 de ani in diverse roluri legate de management strategic, managementul schimbarii, management de proiect si management operational. Imi place sa lucrez cu oamenii, sa dezvolt echipe performante si sa impartasesc din experienta si cunostintele mele. Imi place foarte mult sa calatoresc, sa vad locuri si obiceiuri noi, sa invat continuu, sa fac cicloturism.

Sunt Ana Afteni, un profesionist pasionat cu o experiența de peste 15 ani in Resurse Umane in companii multinaționale. Misiunea mea, sa ajut oamenii si organizațiile sa își descopere si maximizeze potențialul, este perfect susținuta de profesia mea unde ma ocup de managementul talentelor, dezvoltarea in leadership, coaching si mentoring, pe langa aspecte operationale de HR. In rolul meu actual de HR Director South Europe la Reckitt Benckiser, in Milano, gestionez intreaga agenda de resurse umane, ofer consultanta, coaching si suport operational directorilor functionali de regiune pe toate aspectele legate de resurse umane.

Sunt Andreea Duță si locuiesc în Italia de 20 ani. Am 12 ani de experiență în vânzări/dezvoltare afaceri, din care 7 în sectorul resurselor umane. În prezent sunt Sales Development Manager cu o echipă de 15 angajați în Europa și Middle East în cadrul unei multinaționale High-Tech. Am obținut Certificarea Linkedin Empire Selling prin 2 ani de cursuri de formare cu unul dintre fondatorii de LinkedIn Sales Navigator.

Sunt Andreea Enache, mama si profesionist pasionat cu o experiența de 15 ani in domeniul Telecomunicațiilor și Consultanță, lucrând in companii internaționale. Locuiesc in Milano din 2006 . Sunt o persoana optimista, cred in comunitate si susțin inițiativa de as depășirea propria condiție: nu exista alternative diferite de SUCCES! Am absolvit facultatea de economie la Roma și sunt foarte recunoscătoare sa fac parte din comunitatea GRASP.

Ma numesc Cristiana Cretu si imi place foarte mult sa calatoresc, sa cunosc oameni noi, sa citesc o carte intr-un colt de canapea sau sa gatesc retete noi la care sa adaug o picatura de iubire, sa fac diverse activitati in aer liber de la plimbare la alergare, de la plimbari pe poteci de munte la catarat pe stanci golase, de la inot in apele marii la plimbare cu bicicleta pe malul vreunui canal. Lucrez pe parte de raportare financara intr-o corporatie multinationala dezvoltand aplicatii si rapoarte care sa ajute managementul in luarea deciziilor. Inca de cand eram la liceu nu mi-am putut imagina o viata fara informatica dar nici o viata doar cu informatica.

Sunt Carmen Badiu, sunt in Italia de 14 ani si am o experienta de 10 ani ca si asistenta intr-un cabinet stomatologic. Imi place foarte mult meseria mea, in particular de partea de chirurgie di ortodontie. Sunt o fire comunicativa, curioasa si imi place sa cunosc si sa descopar intotdeauna persoane noi. Sunt pasionata de design interior, de arte si de calatorii in barca.

Sunt Delia Pop și sunt absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Locuiesc în Leuven, Belgia, de 7 ani și am 10 ani de experiență în domeniul financiar-contabil și corporate development. Dincolo de numere, sunt o persoană prietenoasă, îmi place să citesc non-ficțiune și să mă dezvolt continuu, să gătesc și să grădinăresc, și nu în ultimul rând, să călătoresc.

Numele meu este Diana Gabriela Mihalea. M-am nascut in Timisoara. Sunt absolventa a Universitatii Politecnica din Timisoara. Dorinta de descoperi lumea si mai ales oamenii m-a incurajat sa ma mut in strainatate, unde am avut posibilitatea de a continua studiile. In prezent lucrez in cadrul unei companii multinationale ca si inginer de process imbunatatiire continua si locuiesc in Padova. Cred ca schimbarea si dorinta de a invata mereu este cel mai frumos lucru in viata. Experienta in strainatate m-a invatat sa vad lucruriile din mai multe puncte de vedere. Imi iubesc munca si iubesc oamenii, sunt implicata in activitati de voluntariat in mediul social.

Sunt Doris Manu si am experienta profesionala de peste 5 ani in afaceri europene, relatii internationale si diplomatie. In acest timp am lucrat in reprezentante diplomatice in state din Balcanii de Vest si in institutiile Uniunii Europene din Bruxelles. Sunt pasionata de arte, in special teatru, literatura contemporana si moda. Calatoresc mult in timpul liber.

Sunt Dragos Chivu, lucrez in telecomunicatii de peste 20 ani. In timpul liber imi place sa inot, sa pedalez si, de curand, sa joc tenis. Privesc mentoratul ca pe o oportunitate de a ajuta pe altii sa se dezvolte, sa isi cultive mai bine abilitatile, preocuparile si pasiunile.

Numele meu este Florin Puflea, bucurestean de loc dar de circa 18 ani locuiesc la Verona. Am plecat din Romania pentru a studia si a castiga ceva experienta in afara tarii, cu gandul de a ma intorce acasa si de a folosi experienta dobandita. Viata a avut alte planuri insa. De profesie sunt medic specialist in anestezie si terapie intensiva, o meserie dura dar foarte draga mie. Deja din timpul studentiei dar si dupa terminarea studiilor la Universitatea din Verona pe langa activitatea profesionala am indragit si activitatea de voluntariat in diferite activitati mai mult sau mai putin legate de medicina, cultura si social.

Sunt Florina Filip, lucrez in domeniul financiar, intr-un context multinational. Timpul liber imi place sa il dedic familiei, prietenilor, calatorillor si sportului, yoga fiind ultima mea descoperire. Consider mentoratul un important strument de dezvoltare profesionala si personala, o oportunitate pentru oricine e interesat de crestere, imbunatatirea propriilor capacitati.

Sunt Geanina Babiceanu si sunt General Manager la Royal Canin in Italia. Am experienta in Marketing si Vanzari in variate companii si industrii: producatori FMCG, retail, research. Sunt pasionata de talent development si in general de sprijinirea educatiei copiilor si a tinerilor, avand experienta de mentorat in Mars, dar si externa (am colaborat cu PWN Romania). Sunt pasionata de sport, citit, travel, pets, sealife, iar unul dintre citatele mele preferate este: ‘There is no human living who isn’t capable of doing more than they think they can do’.

Sunt Laura Ghinescu si experiența mea profesională este în industria Tech & IT unde am profesat timp de aproximativ 7 ani, ocupând diverse roluri, în diverse locații. Sunt o promotoare a egalitatii de șanse și diversității la locul de munca. Consider în mod special ca joburile din industria în care lucrez sunt puțin promovate în randul elevelor și studentelor și că de multe ori nu exista o conștientizare a posibilitatilor de cariera în acest domeniu.

Sunt Miruna Cajvaneanu și sunt jurnalist, blogger și expert comunicare, cu o activitate de peste 15 ani în Italia. Din 2007 sunt corespondent Hotnews.ro la Roma si colaborez la redactarea de studii cu privire la comunitatea de români din Peninsulă. În 2020 am fondat platforma RoZoom Press împreună cu colegi ziaristi din patru țări europene. Sunt mama a două fete extraordinare, cărora le-am transmis pasiunea mea pentru artă și călătorii. In timpul liber citesc și îmi place de asemenea să gătesc.

Sunt Monica Mihai, m-am născut și am crescut în România pana la 17 ani, de cand sunt in Italia. Profesional mi-am dezvoltat cariera pe sectorul IT și lucrez în prezent la PwC ca Project Manager cu scopul de a construi și a menține relații cu clienții. Sunt o profesionista hotărâta și de încredere, mereu dornica de noi provocări și îmi face placere sa particip la proiecte si activitati dinamice si creative alaturi de persone interesante. Îmi place să ofer suport si sa ma implic in cauzele in care cred, si una dintre aceste cauze este programul Mentorship for Success.

Sunt Natalia Nicolescu si sunt o fire dinamica, avand o experienta profesionala vasta si diversa. Sunt pasionata de personal growth si development in general. Am un background profesional in start-up, CRM, marketing, produse, management, international business, financial services, technology.Sunt co-founder WeProud primul ERG global pentru sustinerea colegilor LGBTQIA+ in Generali, diversity & inclusion champion.

Numele meu este Nicoleta Sprinceana, de profesie sunt jurist, sunt activista pentru drepturile omului si consider ca pedeapsa cu moartea e o crima. Desi nu am incetat niciodata sa ma perfeczionez in profesia mea, aprofundand continuu studiile juridice, din 2003 m-am dedicat ingrijirii persoanelor fragile, fara autonomie sau cu nevoi speciale. O decizie luata cu multa suferinta dar foarte motivata. Sunt afascinata de pisici si, desi nu am una a mea, nu as putea trai fara ele si fara carti. Sunt tare fericita sa fac parte din acest proiect al GRASP dar si foarte emotionata.

Sunt Oana Liliana Lupan, am origini maramureșene și locuiesc în apropierea lacului Como, in Italia. Lucrez in Milano ca Front Office Manager pentru o multinationala franceza, specializata in moda si bunuri de lux. Iubesc voluntariatul și oamenii in general, si ma pasioneaza dezvoltarea lor, atat personala cat si profesionala. In timpul liber învăț mereu ceva nou, citesc, scriu, practic yoga, meditație, merg pe munte cu prietenii. Ador sa calatoresc, mai ales de una singura, sa explorez locuri și culturi noi si sa ma las surprinsa de frumusețea diversității, pe care incerc sa o imortalizez prin intermediul fotografiei.

Sunt Simona Cojocaritei, lucrez în ramura business development de peste 15 ani, am know-how în FMCG, turism și social selling și ofer suport comercial și digital antreprenorilor din Italia și Elveția. De recent sunt implicată în proiectul unui start-up personal și sunt studenta unui master în marketing și strategie de comunicare digitala. Pasiunile mele sunt multiple: citesc în mod special despre dezvoltarea personală/psihologie/nutriție/marketing, ador călătoriile, creez obiecte și bijuterii, fac networking la nivel internațional și ador sporturile extreme. 

Sunt Simona Toma si locuiesc in Siracusa, Sicilia. Sunt o persoana căreia ii place jocul de echipa, in copilarie facand multi ani baschet si ulterior gimnastica artistica. Asadar pot spune ca una dintre pasiunile mele este sportul. Ador sa calatoresc si cand sunt intr un loc nou imi place sa il descopar in cele mai mici detalii de la mancare, la străduțele ascunse turistilor. Iubesc copii foarte mult, petrecand timp cu ei realizez ce este bucuria cu adevarat și ei fac sa iasă din mine partea cea mai rabdatoare si iubitoare. Imi place natura, sa ma plimb pe malul marii sau printr o pădure imi da extrem de multă energie pozitiva. In general sunt o persoana ambitioasa si ador tot ceea ce este dinamic. Din punct de vedere profesional sunt supervizor al unei echiepa de 50 persoane care lucreaza in process pe ture in h24 intr o rafinerie petroliera.

Sunt Valentina Camen si am abosolvit Facultatea de Psihologie la Bucuresti, apoi am continuat studiile in Italia, la Padova. Din anul 2016 sunt Counselor Sistemic-Relational. Practic, ajut persoanele sa se regaseasca pe sine incepand sa exploreze propriile radacini, familia lui de origine, pentru a se intelge mai bine din prisma dinamicilor pe care le repeta. Am urmat un Master in Parent Coahing si am dezvoltat un proiect dedicat parintilor de adolescenti. Ca adolescenta as fi vrut sa pornesc la drum cu aceste baze solide, mi-as fi dorit sa fi fost mai puternica si mai increzatoare in mine. Parintii mei mi-ai oferit tot ce au avut mai bun, insa am avut si multe lipsuri, pe care le-am resimtit ca adult, ca tanara femeie. Am trasformat toata aceasta etapa trista din viata mea de adolescenta intr-un proiect ambitios si vreau sa sprijin cat mai mult parintii si adolescentii in evolutia lor ca oameni.

Sunt Victoria Evi si am lucrat peste 18 ani in diferite institutii bancare atat in Romania cat si in Milano fiind, pe rand: reprezentant academic, fondator al programului bancar de studiu la distanta, director al departamentului de organizare & calitate cat si responsabil cu fuziunea operationala a unor mari institutii bancare atat din Romania cat si la nivel european, asigurand schimbarea, eficientizarea si implementarea proceselor operationale. In anul 2012, am dorit o schimbare si m-am implicat intr-un proiect personal, devenind antreprenor in domeniul turismului.